Gott nytt år!

Ca 7timmar kvar nu. Sjukt. Men ikväll kommer bli en bra kväll. Sista dagen på 2010 ska bli en minnesvärd kväll, och första dagen på 2011 ska bli än mer grymmare. Kan tyvärr inte lägga upp bilder nu eftersom jag inte har tagit några än. Men får sno av Veronika senare eller imorn.

Har förövrigt idag varit på stan med syster. Hittade nada! Eller, jo, trosor, men inget annat. Tråkigt. Min nyårsklädsel får bestå av koftan och linnet jag köpte med Alexandra, samt örhängen hon gav mig i julklapp. Och fick en superfin ring av min syster som får mina fingrar att glänsa.

Nu ska vi äta god mat. Hade bra alla !!
Nyårslöftena kommer senare.

Kyssar och GOTT NYTT ÅR !!!

Detta året, snart historia?

Ska vi dra en sammanfattning av året 2010. Jisses. Nu har jag ju inga bilder tyvärr. Men kan ta en bild-månad, när jag kommer hem. Alltså visa lite bilder från vardera månader detta året. Men nu tar vi det i text, året 2010.

Skolan: Början på ett ganska bra år. Till en början åtminstone. Gjorde mitt gymnasieval, och gick sista terminen i 9:an. Hann med en hel del utflykter med klassen pga. snöraset. Fast först tältning i skogen. Sen vidare på universeum, skridskoåkning och bio. Även opera var vi på. Ja, 9:an var ändå jävligt bra, just på att få göra nya saker. Klassen hade väl sina med-och motgångar. Men vi lyckades ändå överleva terminen. Och jag vet att vi alltid kommer finnas i hjärtat hos varandra. Om det är goda eller onda tankar, vet jag däremot inte. Jag kom iaf in på Barn-och Fritid. Och glädjen vällde väl inte över mig, men klart jag blev glad. Gymnasiet har flutit på nu på hösten. Jag känner att jag hamnat rätt, och människorna är otroligt goa.

Killar: Hade ju mitt förhållande där med Alaa. Fast det tog ju slut i mitten av januari tyvärr. Istället började en ny resa, och jag var lika lycklig då. 2-3 månader i sann lycka, och det gick otroligt fort. Men allt gott har sitt slut. Och det kom plötsligt. Efter det har jag väl inte riktigt kommit upp i sadeln igen. Några flingar här och där, men lusten att hitta nya personer är inte så eftertraktat. Nu önskar jag nästan att jag kunde starta om helt. Nej, nog pratat på den här fronten.

Familj: Liksom alla andra år så har vi gått upp och ned. Men det känns ändå som att alla bråken drar oss närmre varandra. Jag har saknat min syster otroligt mycket, men vi har ändå klarat det här. Dom stöttar mig alltid, mitt skyddsnäste. En av dom anledningar att jag fortsätter att kämpa.

Resor: Har ju inte varit på någon storresta direkt. Ner till Danmark. Upp till Alingsås med tonår. Till Karlstad för familjebesök. Och till skåne med vänner. Annars inga resor. Ska bli mer nästa år!

Vänner: Kanske den största kategorin? Har fått nya goda vänner nu tack vare gymnasiet. Lagt på lite på vänlistan om man säger så. Däremot har jag ju tappat en hel del med. Tyvärr. Endel som man trodde skulle vara där för alltid. Men dom bästa består väl? Mina vänner är min största styrka. Därför är det tråkigt att det oftast slutar med att dom lämnar mig. Så orken att lära känna nytt folk börjar svikta. Men jag ska hålla hårt i dom som är mig nära.

Jag, mig själv, egot: Jag då? Kanske den mest ändrade kategorien. Detta året har förändrat mig så mkt. Minst sagt alla människor runt om. Men jag själv än mer. Har utvecklats inombords. Även om jag fortfarande är så otroligt osäker på mig själv så känns det ändå som jag känner mig bättre. Alla kvällar som jag grubblat, tänkt, funderat. Någonstans har dom nog ändå gjort nytta. Det är mig själv ett av mina nyårslöften kommer handla om. Det kommer uppenbaras imorn dock. Men iaf, jag är genom allt ändå ganska stolt över mig själv. Jag har stått på mig, tagit skit men överlevt. Att som inte dödar en gör en starkare. Det mottot ska jag följa.

En "kort" sammanfattning av 2010. Massor mer har fyllt året, men det är väl det här som var dom största punkterna. Och texten blev lång, men jag skriver för mig. För att jag ska kunna titta tillbaka. Senare. Nu ska jag njuta av att detta året strax är över.


Dag 06 – Min dag

Vilken otroligt rolig dag jag haft dah. Spenderat 5timmar i en bil som sagt. Fylld med musik. Och precis när låten jag väntat på kom, dog batteriet på mp3:n. Som tur var hade jag ett x-tra batteri med mig. Nu har vi åtminstone anlänt till Karlstad. Har hunnit ta en tripp ner till affären och sen ätit en god mat. Eller ja, soppa? Gott och gott. Haha. Blir väl att bara tjöta nu i kväll. Jag ska spana vidare på lite smycken, Veronika visade en finfin sida. Så kanske kommer beställa något, får se hur snål plånboken är.

Speciellt att skriva om min dag? Tycker jag alltid gör det.

Gammal bild på oss Folk's.

Nyår i Karlstad

Ska snart åka till Karlstad med familjen. Ska fira nyår där och jag tror faktiskt att det blir riktigt mysigt. Kommer nog bli en del bilder för Veronika har ju fått en systemis i julklapp. Ska tvinga henne att ta massa, eller, det lär nog inte behövas. Men vi hörs i kvällsningen. Det väntas 5timmar i bil nu så..

Trots att tiden var svår, gav kärleken tröst...

Så rädd att jag ska glömma bort dig,
du är så långt bort just nu.
Vill ha kvar känslan inuti mig,
allt som är kärlek ger är du.

Så rädd att jag ska göra misstag,
som förändrar allting.
Tänk om jag blir någon annan,
som inte känner någonting.

Så rädd att du ska glömma bort mig....

Jag gav aldrig upp dig när du försvann

Dag 05 – Vad är kärlek?

Det är vad jag själv frågat så många gånger. Men ja. Vad är kärlek? Som min kära vän alexandra sagt "kärlek är när man älskar någon och dom älskar en tillbaka". Och jag tror att det stämmer. För alltid när man gör slut brukar man ju säga "jag var inte kär i honom/henne". Och det är nog för att man då inser att den ena inte älskade den andra. Men det är ju bara kärlek i den betydelsen.

Kärlek kan ju vara att ha en familj och ett hem. Trygghet. Tillit. Osv. Jag har inget bra svar på denna frågan faktiskt. Hmm..

Kärlek skapar ett vi utan att förstöra ett jag.


Sammy's adventure

Har nyss kommit hem från bio/stan. Eller hem och hem, till Alexandras place så att säga. Vi har sett på Sammys Äventyr. Först tyckte jag Alexandra var riktigt barnslig som ville se den. Men den var jättebra ! Och söt! Däremot kan jag ju säga att 3D:effekter inte riktigt biter på mig. Men den va fett bra ändå.

Jag införskaffa även två plagg på stan. En kofta och ett linne. Nu känns det genast lite bättre. Hehe. Ja.. Ska nu äta lite vitlöksbröd med Alexandra. Ha en fortsatt bra dag alla.


Julhelgen ? Ja ni..

Min uppdatering har ju varit usel. Men har inte haft tid att sätta mig vid datan under helgen. Hade en jätte bra julafton med folket. Åt massa god mat, öppna julklappar, såg på tv och spelade kort. Var riktigt mysigt. Dock kom inte den där julkänslan alls, synd.

Igår (söndag) var jag i Karlstad på en dagstripp med Alexandra. Hennes mamma me co. skulle se på hockey. Så jag och Alexandra hälsade på Veronika. Var riktigt roligt att se deras nya lägenhet och att träffa dom. Vi ägna större delen av dagen åt att äta. En vanlig Johansson's syndrom ;D. Träffade även Anna-Karin och Håkan, samt tottes kompis Martin. Var en mysig dag, men jag är däremot svintrött idag. Vi kom hem halv fem imorse.

Idag då! Så var jag först på stan med Alexandra. Ville så gärna hitta något på mellandagsrean, men nej, inget idag. Efter det åkte vi hem. Och jag drog till Lovisa. Såg på film och feta med chips, riktigt kul. Sen gick jag hem vid nio. Och nu ska jag snart lägga mig. Är svintrött.

Har inte tagit så mkt bilder i helgen, alls faktiskt. Slänger upp en Tomte á la Cassandra. Natti<3


Dag 04 – Det här åt jag i dag

Ja gud, jag har missat den här massa dagar nu. Och dagens mat var ju inte alls märkvärdigt, snarare tvärtom!

Till frukost: mackor med varm oboy.
Till "middag": macka med te.
Och lite annat smått som chips och godis.

Inte alls en nyttig och rolig matdag. Gårdagen var ju då bättre , åt massor kändes de som. Men men, det var ju IDAG detta gällde.

Pyntat och donat hela dagen

Äntligen! Efter en lång dag har jag först städat hela lägenheten. Och sen pyntat med tomtar i varje hörn. Drog även upp granen och pynta den. Mina kära päron åkte iväg till morföräldrar så jag fixade hemmet själv. Och det har varit riktigt roligt, men fan va ont jag har i nacken nu. Uscha! Jobbigt att böja sig upp och ner, springa fram och tillbaka till källaren för att hämta lådor osv. Men som sagt, nu är det klart. Sitter och spelar Bingolotto med mamma. Det är ju mer eller mindre bara jag som engagerar mig i denna julen,haha! Aja, kan hoppas på en vinst. Troligt, näe?

Imorgon äre julafton och har jag julkänsla? Inte någonstans. Är bara glad över all god mat. Resten kunde kvittat..

Även om jag inte är troende, älskar jag min julkrubba.



Dag 3 - Mina föräldrar

Består av min mamma. Och innan vi börjar prata om henne, nej jag har ingen pappa. Där fick den frågan sitt svar. Back on track. Jag har uppfostrats och älskats av den bästa mamman Birgitta. Jag tänker inte börja säga att hon är perfekt osv. för verkligen inte. Hon har liksom andra sina brister, men ingen är felfri. Och om det är något hon alltid gjort så är det att finnas för oss. Hon har värnat om mitt och mina syskons bästa, och vi har många gånger kommit framför hennes eget bästa. Min mamma är en otroligt stark, pålitligt och stolt person. Varje nämnvärt minne har jag delat med henne. Och hon har alltid stöttat mig när andra vändit ryggen åt. Jag älskar henne grymt mycket.

Och en pappa har jag aldrig behövt. Jag har aldrig saknat det. Jag är glad att jag uppfostrats av mamma, för vem vet hur mitt liv annars hade sett ut. Sen kan jag ju säga att nu har jag en "låtsaspappa", enligt mig är han min mammas sambo, men ur andras synvinkel så att säga.

En moders kärlek till sitt barn, är den starkaste kärleken. Och det får jag känna av varje dag.

Tredje dagen gillt?

De där med att städa har vi Johansson's aldrig varit riktigt bra på,haha. Jag började så fint städa i köket på förmiddagen. Men sen sket vi i städningen och åkte till Gekås istället. Jag köpte faktiskt inte så mycket. En tomteluva till mej själv och mysstrumpor. Sen ett par julklappar. Därefter åkte vi vidare ner mot Fynda. Men jag höll plånboken stängd där. Känner att jag vill spara pengarna till mig själv, att köpa kläder och sånt. Var så länge sen jag unna mig.

Och som vanligt dom senaste dagarna åt vi skräpmat idag med. Igår och i förrgår åt vi pizza, men idag blev det McDonalds istället. Jag slår vad om att jag kommer få tillbaka för att jag behandlar min hälsa så dåligt. Buhu.




Dag 2 - Min första kärlek

Har suttit och funderat på det här väldigt länge nu. Men jag kom faktiskt fram till två svar på det här.

Jag hade för ca ett år sen , lite mindre, ett förhållande med en kille som heter Alaa. Och jag kan väl säga att jag verkligen var kär i honom. Jag kunde säga i princip vad som helst till honom och allt kändes allmänt rätt. Han är väldigt omtänksam och hjälpsam osv. En riktigt bra kille. Men som många där ute inte kan förstå hade vi ett riktigt förhållande. Vi hann däremot inte träffas. Det låter kanske konstigt, att man är tsm med någon man inte träffar. Och jag kan inte förklara hur det går ihop. Men enligt mig var vi ihop. Och det var underbara månader även om vi inte fick tillbringa dom irl. Jag kan ärligt säga att jag älskade honom, och det kommer en del av mig alltid göra. Dock, var jag en idiot som gjorde slut. Men vi är idag fortfarande vänner. Och jag tror att det stadiet duger mer än väl åt oss!

Sen kan jag faktiskt säga att jag haft två första kärlekar. Som sagt, jag och Alaa hade ett förhållande, men vi träffades inte. Däremot, mitt ex. Victor, var jag tsm med i ca 2-3 månader, och vi hade ett så kallat "riktigt" förhållande. Man kunde känna av känslorna på ett annat sätt, pirr i magen, saknaden efter honom när man inte träffades, hur underbart de var när man ägnade tid med varandra osv. Det här var nog mer kärlek som den ska vara. Men om jag hann vara tillsammans tillräckligt länge för att verkligen älska honom vet jag inte. Allt tog ju slut så jädrans fort. Svårt att förstå vad jag menar om man inte är i mitt huvud.

Jag har bara älskat en person, han var nog min första riktiga kärlek. Men annars har jag ju haft förälskelser hit och dit enda sen dagis. Det är kär som jag inte varit i särskilt många. Jag är trots allt 16år! Det som är kärlek nu, kanske ser annorlunda ut om 10år?


Tandläkarskräck, jo tack!

Dagen har rusat förbi idag! Var på en allmänt dryg men bra julavslutning imorse i kyrkan, därefter gick jag på stan med några från klassen. Jag har under tid nu också haft sablans ont i en tand, eller snarare, mitt tandkött har svullnat upp. Mysigt å veta? Iaf. Idag fick jag tummen ur och gick till tandläkaren för att beställa en akuttid. Och jag fick tid på direkten.

Först och främst skulle tanten kolla mig i munnen. Jag förklarar högt och tydligt var jag har ont, och hon tittar på fel ställe? Ja. Så vi gör om proceduren och hon säger "ja det är lite rött här". Men tack för konstaterandet. Sen ska hon tydligen ta bilder. Så jag får en "kamera" intryckt i käften. Biter ihop och känner plasten skära upp i gommen. Sen kommer hon in och säger att hon kan råka ha gjort fel. Men vid närmre titt fick hon tydligen tagit en bild. Därefter kommer en annan tant in och ska kolla. Hon börjar skrapa med en sån där skrapa, och jag hoppar till av smärta. Så hon ger mig istället bedövning för att lindra. Och nu kommer vi till den saken som gör att jag FÅTT tandläkarskräck. Hon ska alltså bedöva mig med en superstor spruta! Och jag HATAR sprutor. Trodde jag skulle avlida. Det var helt onödigt. För det första gjorde sprutan svin ont, för det andra hjälpte inte bedövningen, och för de tredje så hittade dom inte felet! Så detta elände helt i onödan.

NU kommer jag verkligen ha tandläkarskräck. Skiter i om jag har ont i tänderna/tandköttet, never ever in my life, att jag går dit igen!


Dag 1- Presentera mig själv

Som det säkert framgått redan, men jag heter då Cassandra Johansson. Är född 1994 den 22 oktober, och nu är jag 16år gammal. Föddes i Karlstad och bodde där till ca 13års ålder. Sen fann min mor sin kärlek och vi packade lådorna för att flytta ner till Varberg. Så nu har jag bott här i 3år och jag har skapat en ny värld med nya underbara människor. Jag går på Barn-och Fritidsprogrammet som är superroligt, och jag känner att jag hamnat rätt.

Det var lite ytlig fakta. Men lite mer personligt fakta om mej nu då. Jag är ganska blyg till en början när man lär känna mig, men när man kommer närmre så är jag en riktig pratglad tjej. Jag påstår även ofta att jag inte bryr mej om vad andra tycker/tänker om mig, men ärligt talat så tar jag väldigt lätt åt mej av kommentarer. Jag är känslig, har svårt att anförtro mig och lita på människor. Helt enkelt ganska osäker. Men i sammanfattning så är jag egentligen helt harmlös och ger människor en chans att visa sina bästa sidor. Oavsett vad andra personer säger.

Det var lite om mig. Kanske inte något man visste innan.

Till ytan hård som stål, men under mjuk som bomull. 


Listan!

Lägger bara upp den snabbt så man vet (jag kan kolla tillbaka) vad som kommer varje dag.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


Ny kategori !

Jag kom häromdan på att jag inte har kategorin mat! Jag är en johansson och då är det nästan en självklarhet! Så nu finns den. Och idag passar det in alldeles fint faktiskt. För avnjöt nämligen god pizza med mamma och Morgan innan. Och inte nog med det, bakade även en sats till med pepparkakor. Degen var urdålig och det klibbade fast i bänken, men efter många om och men var jag till slut klar iaf. Och dom blev trots allt goda. Så nu passar det med min nya kategori!




Och nu ska jag avnjuta min god chokladtomte och påbörja den kända listan! Men den kommer i ett nytt inlägg.


Blundar för ett ögonblick

Ska snart bort till Lovisa för att fira henne. Hon fyller visserligen på ondag, men hennes släkt skulle komma idag. Så jag gick med på att dra dit som tack för att dom hjälpte mig med reklamen. Var visserligen inte så mycket, men lika tråkigt för det.

Ska ha roligt,skratta och vara allmänt flum. Varför? För att jag kan och har tid till det. Ska blunda för verkligheten. Sopa problemen under mattan. Sen, när det blir klockan kvällen, kommer dom bita mig igen. Och jag kommer som vanligt tänka sönder hjärnan. Men nu ska jag ha kul. Nu ska jag vara med min Fru och hennes kille. Och jag ska inte låta mitt privatliv påverka mina medmänniskor.


Pepparkaksbak med Winnerbäck

Är äntligen klar med pepparkaksbaket. Hade en date på ca 1.5 timmar med Winnerbäck, och vi bakade pepparkakor. Eller ja, jag bakade och han sjöng lika underbart som vanligt. Lyckades på ihop tre plåtar och inte en enda bränd kaka. Duktigt ! Och lagom till att jag var klar så slutade Winnerbäck sjunga. Var ett tag sen hans ljuva stämma hördes i högtalarna. Men idag blev dom lyckliga av att återförenas. Ja ni, vad vore en värld utan Lars Winnerbäck, eller rättare sagt, vad vore en värld utan musik ?

 

Det är dags för fredagsmyyyys

Ska snart dra mig mot Lovisa för att hjälpa henne förbereda kvällen. Ska ha "tjejkväll" , kan väl egentligen inte säga så eftersom Hampus är med, men ändå. Iaf, med dom och några  till från klassen. Säger inte namn för jag är inte riktigt säker på vilka som kommer (a). Dålig koll jag vet. Vi ska iaf äta pizza och sjunga singstar tror jag. Kanske någon film efter det. Får se. Inte planerat så mycker mer. Men ska göra mig iordning nu. Tror jag hinner med en liten update innan jag drar.

Puss så länge!

Ästad bondgård (16/12-10)

Vi hade en så otroligt rolig dag på Ästad bondgård igår. Åtminstone jag. Dagen började med att vi åkte buss ut till Ästad då. När vi var framme så fick vi höra på historien om gården. Och det var faktiskt ganska intressant att lyssna på. Sen när det var klart fick vi en rundtur på gården. Runt halv 12 så åt vi mat som vi medtagit. Tryckte i mej 2 minibaguetter, mums! Efter det gjorde vi 5-kamp. Så klassen delades upp i två grupper. Det följde sedan 5 grenar som man skulle göra.

Dom två första var tankebanor. Alltså smarthet då. Den tredje var en labyrint, riktigt roligt det med. Därefter var det dags för gren fyra. Där skulle man gunga en bit upp i luften och kasta bollar i hål, det var inte det lättaste vad man kunde se. (jag gungade inte). Och sista grenen var en allmänbildningslek. Mitt lag förlorade tävlingen. Men so what? Vi hade kul ändå.

Det roligaste var ju helt klart snöbollskriget efteråt. Killarna vs tjejerna. Och jag dök la ner i snön ett antal gånger kan jag lova. Till en början var det kallt. Men efter ett tag insåg man att man lika gärna kunde ligga kvar i snön för man åkte ner lika fort man kom upp. Det var åtminstone askul!

10BF är bästa klassen ever, jag lovar!







Mer bilder finns på Facebook.!

Bara 1v och 2dar kvar

Shiiet, det är snart julafton? Och vi har varken tagit upp julsaker (tomtar osv) än , eller julbakat hemma. Lär väl hända sista dagen som vanligt. Om jag nu känner min familj rätt. Inte för att jag kan säga att jag längtar asmycket till julafton, men visst är det trevligt med god mat och bra tv.
Idag har jag ägnat tid åt att städa hemma hos min otroligt ordningssamma fruga. Och nu är det skinande rent! Nae, kanske inte, men inte massa saker på golvet iaf. Inget som är synligt så att säga. Nu ska hon däremot dammsuga så det lär väl bli någorlunda rent iaf.
Ska ikväll annars bara göra matsäck inför morgondagens äventyr. Ska till Ästad bondgård med klassen och leka! Tror det kommer bli askul. Det återstår att se.
Bjuder på en bild på frugan. Ni får ha en fortsatt bra kväll.
Kyssar

gammal men lika fin ändå

Lucia med gratis pepparkakor

Ja jisses vad tiden går fort. Det är redan lucia. Först och främst såg jag ju på luciatåget i skolan idag. Behöver inte uttrycka mig särskilt mycket om hur "bra" det var,hmm. Iaf, på rasten sen gick vi till caféterian där jag köpte mig en varm choklad och lussekatt! Mums va gott. Dom bjöd även på gratis pepparkakor. Lite julstämning får man ändå, nu när man fått julbaka och sen äta gottis saker.

 

Julbak med frugan (12/12-10)

Slänger upp några bilder från gårdagen.



Lovisas special ;D nuggets(?), ris och kallsås

Chodklad och kokos nåt

Ingredienserna i julbaket :o

Lovisa lyckades spilla ? Asmkt! Ischoklad.

Russin, ueewh i bakning, men såå gott att äta (a)

Marsinpanbollar, innan dom doppats i choklad. Som är
1000 gånger godare.

Avslutar med Lovisa ;D

Tredje advent tvåtusentio

jag hade ju totalglömt att det var den 3 advent idag. Och den firar jag med min bästa fruga ju, kunde det bli bättre. Nej. Hon är hurtig just nu och lagar mat åt oss. Jag hjälper så klart till på en höft. Jag spelar musik. Efter maten ska vi som sagt baka. See you later.
Kyssar

Frugan next

Drar mig nu till Frugan där det vankas julbakning.

We are not the world, but we are a part of it <3

Broken strings

Känner mig så tom på ord, vill inget hellre än skriva. Men inga ord kan beskriva. Dagen har varit den längsta någonsin. Och för första gången känner jag verkligen av hur ensamt det blir när man är ensam. Logiskt ? Nej, man känner sig verkligen ensam, av alla människor i hela jävla världen så står jag där. För många tankar i huvudet. För få svar. Och efter allt, får man de svaren man aldrig velat ha. 

Saknar så oerhört många. Från barndomsvänner, till vänner i nuläget. Från förredetta killar (ex), till killar som är här nu. Från syskon, till familjen som bor under samma tak. Igår var en bra dag. Igår var det bra. Idag är allt de historik. Idag är gårdagens framtid. Och igår hoppades jag på en framtid precis som gårdagen varit. Idag är framtid, och idag vet jag att det inte blev som jag önskade.

Jag ska låta kinden torka, och låten kroppen vila. Jag ska sova. Och jag ska drömma om en framtid som gårdagen. För igår var en bra dag. Och imorgon är denna dagen historik. Imorgon är dagens framtid.

Jag hatar att vara den som alltid blir lämnad kvar, när jag inte längre kryper tillbaks till er.

Singstar och tacos ( 10/12-10)

Hade en toppenkväll med tjejerna igår. Alltså; Jenny, Elin, Mathilda, Suada, Felicia, Cassi, Lovisa och Lizette. Jag och Lovisa åkte dit lite tidigare än övriga, så Mathilda och Elin var inte riktigt klara. Men runt sex hade iaf dom flesta kommit och vi gick på husesyn. Sedan började vi kvällen med tacos. Under varje tallrik låg en uppmaning till vad vi skulle göra under kvällen. Min uppgift var att " stå i centrum". Och jag kan ju säga att det inte riktigt gick asbra att komma ihåg det hela tiden,haha.

Efter maten hade vi godisätartävling. Då vi två och två, jag oh elin, skulle äta sådana där godisremmar. Vi hamnade sist, men kul var det. Efter det körde vi med andra ord. Ni vet den leken när man ska beskriva ett ord utan att nämna vad det är. Så ska dom andra gissa, var askul.

Efter massa godisätande och lekande så drog vi oss till vardagsrummet och sjöng Singstar. Jag ägde alla! Okej, nästan iaf. Haha. Vi höll på med sjungandet väldigt länge och efter det avslutade vi kvällen med charader. Vid tolv åkte dom flesta hem, och resterande som då var jag, Jenny, Lovisa och Elin började plocka undan. Eller, jag snarare vilade i soffan och dom städade,haha. Vi åkte hem vid ett.

Jag tog inga bilder med min egna kamera eftersom Felicia och Mathilda hade med sina systemisar. Så ska be dom skicka bilder från kvällen. Därav blir det tyvärr inga bilder :(. Men det kommer! Bättre sent än aldrig.

Avslutar med att säga att jag hade askul!!! Ska göras om, redan nästa helg hos Lovisa.

På gång mot tonår, ett tag sen

Ja, jag och Alexandra ska faktiskt dra oss mot tonår snart. Var en evighet sen vi var där sist. Men nu är vi tillbaka igen. Har haft en allmänt bra dag och känner inget behov av att klaga på världen. Jag älskar min ALexandra även om hon snor min blogg.

Kyssar

you have been blograped!

nu står du i duschen och tvättar håret och är helt omedveten om att du glömt logga ut från blogg.
så ja, då tar jag chansen och skriver lite fint här.

ville bara säga till dig att jag älskar dig.
hihiihihhi.
/från din otroligt bäst bästa bästa bästa Alexandra :D:D:D:D:D.

Open your eyes

För ett ögonblick stannar jag upp och inser nu som ett fåtal andra gånger att livet faktiskt är ganska underbart. Men samtidigt som jag ser lyckan i vitögat känner jag att det börjar glida mig ur händera. Jag vet att jag börjar släppa efter. Och jag vet att jag börjar låta er tyna bort. Som sand rinner lixom alla ur handen. Det är inga svek, inga hårda ord att försvara sig emot, endast en tystnad. Vi kan inte längre skylla på missförstånd eller lögner, för det är lixom inget som är fel.

Det är jag som känner mig för bekväm, och glömmer på så sätt bort alla dom personer som faktiskt hjälpt mig hit. Tro nu inte att jag stannar upp och ger livet en vändpunkt. Nej, jag är tillräckligt dum för att låta detta fortlöpa. Jag drar ett fåtal människor allt närmre, och offrar på så sätt dom som hamnar efter. Från att ha er alla så består bara några fasta band. Och försök se genom dimman, att det kanske var så här det var meningen att bli.

Klandra mig inte för mina misstag, hata mig inte för att jag inser hur det kommer gå och ändå tillåter det. Se mig som den personen ni älskar och knyt ett band runt mig. Ställ sedan in mig i eran minnesvind, och titta tillbaka i framtiden. Kanske är vi förenade då, om inte annat, så vet vi hur lite vi hade att kämpa för.


It's all for the best..

Vad ska man skriva idag då. Fingrarna är energiska men hjärnan vill lixom inte samarbeta. Kan ju bero på att jag fick ca 5timmars sömn inatt, om inte annat så är det en bidragande faktor. Har känt mig som en zombi hela dagen. Får väl ta igen gårdagens nattssömn inatt i stället. Lånade filmer av Lovisa så kan ju somna till någon av dom,haha.

Det blev ju ett roligt inlägg om mina sömnproblem?! Nej, måste minsann få sagt något roligt.Hmm..

Nej, det gick inte. Jag får återkomma med det.

Empty

En känsla av lycka. En känsla av kärlek. En känsla av att behövas.
Du får mej att känna mig behövd. Du får mej att känna mig eftertraktad. Du får mej att känna mig speciell.
Och jag vill ge dej det du vill ha. Låta dej få den biten jag håller tillbaka. Falla handlöst och se vad som händer.
Vill ge dej det.

Men vem är DU. För det är inte bara du, det är ni. Jag vill testa mina vingar i två olika världar. Och det skulle skapa en sådan jävla obalans. Antingen går man efter sunt förnuft och ser åt det som är logiskt. Eller så går man efter sin egna magkänsla, och är fullt medveten om att det kommer sluta i skrik, sår och tårar. Vill ge mej själva er båda. Vill testa mina vingar i bådas världar. Ändå leder ni mig bara till ännu mer förvirring och jag förblir ensam på två stadiga ben. Istället för att låta era armar fånga mej.

Det är inte ett hjärtas uppgift att avgöra vad som är rätt och fel. Det är hjärnans ansvar. Varför säger man då att man ska gå efter hjärtat när man vet att hjärnan i slutändan har rätt.


At school

Har hittils haft en timmes håltimma, vilket suger rätt rejält. Nu är det bara 45min kvar, tråkigt. Har hållt på med projektarbete. Och utan någon förvarning så började vi elva. Så jag gick upp 8:a när jag kunde gått upp en timme senare. Känns helt onödigt. Får glädjas åt att jag hann sitta med Alexandra och Phelicia och tjöta. Nu kommer mina kära vänner och tar datorn.

Kyssar

Everywhere

Nu är helgen slut igen. Och jag har haft en toppenhelg. Igår spenderade jag som sagt min tid här, hos Alexandra, med Phelicia,Alexandra och Emmelie. Hade jättetrevligt och dom var hur söta och goa som helst. Vi åt god tacos, sen såg vi på film. Därefter körde något gammal spel och jag fick lära känna dom lite bättre. Kvällen avslutades med en tjötande och fnittrande Alexandra! Haha.

Hade som sagt jättetrevligt och jag är glad att jag fick träffat dom. Hoppas det kommer fler sådana mysiga tillfällen. Inatt ska jag iaf sova här hos Alexandra igen. Blir väl att äta god mat och dryga, as usual. Om vi inte överträffar oss, men det tror jag knappast.

Här får ni ett par bilder också, tack Alexandra för det ;)




Alexandra tog tydligen bort alla bilder på sig från igår, så fick bli en annan, jädrans.



Och ja, jag har din kamera Alexandra, din Nikon D5000.

Ha en underbar söndagskväll!!

...that tonights gonna be a good night

Nu är jag klar och ska snart dra mej åt Alexandra. Blir att äta god tacos till mat, och jag är redan hungrig?! Får ta en kaka innan, haha. Tänkte slänga upp the things i bought yesterday. Och förövrigt så hörs vi väl av imorgon. Hare bäst!






I got a feeling....

Har precis applicerat en asiktsmask i facet, så ser ut som någon sketet på mig (y). Jag kom också nu på att jag vid någon tillfälle skrev att jag "smakat på det en gång", däremot glömde jag säga att jag SKOJADE. Hoppas ingen tror att jag är en sådan idiot som faktiskt gör det,haha.

Har också för en stund kommit hem från min helgliga (nytt ord?) promenad. Tog det idag istället för imorgon, för ska hem till Alexandra ikväll. Blir att äta gott och ha en myskväll med henne och hennes flikkor. GR8! Men innan det ska jag hinna fixa till mej och städa undan lite på rummet (?) , om jag orkar det.

Var även på stan med Lizette igår och investerade en tröja och ett par örhängen, dom kommer upp lite senare. Skriver nog ett inlägg innan jag drar.

Kyssar så länge<3

BF- Barn och Fritid

Jag sa ju vid ett tidigare tillfälle att jag skulle berätta lite mer om programmet jag går, alltså, Barn-och Fritid. Och jag behöver knappast fråga vad man tror att programmet går ut på. Hälften som får veta att jag går BF säger " lär ni er att byta blöjor eller?" , andra hälften säger "barn utan framtid.." . Och då vill jag minsann försvara mitt program.

Barn-och Fritid är i princip som Samhäll i grunden. Vi läser alla basämnena. Däremot är ju själva karaktärsämnet skillnaden! Vi lär oss om hur människor tänker och agerar i praktiken, i första hand riktat mot barn. Det är ju trots allt en barninriktad linje. Men vi sitter inte dag ut och dag in och byter blöjor på lektionen? Eller lär oss hur man ska trösta barn osv. Jisses. Vi lär oss om hur man ska agera bland människor. Vi lär oss mer om kulturen och fritidsaktiviteter. Vi lär oss att sammanhålla en grupp.

En liten flik till dom killar som går i 8-9:an och inte riktigt fattat än. Man kan genom BF bli polis! Något som är populärt bland er, och ja, även tjejer kan ju bli poliser. Ville bara klarlägga att man kan bli mycket som man inte tror genom att gå på BF. Nästan vilket program du väljer så kan du plugga vidare på en helt annan inriktning. Du kan lika gärna gå media och bli tandläkare. Ja , ni fattar vinken.

Jämfört med andra program jobbar vi väldigt mycket med att hålla ihop våran klass. Redan första dagen övernattade vi ju i Ästad (minns ni?) . Vi har även jobbat mycket i grupper och tränat på att redovisa inför varandra. Allt för att vi ska känna oss bekväma med varandra. Att vi sedan leker mycket och gör övningar hör till. Det kanske inte alltid känns nödvändigt från våran sida, men utan alla de sakerna hade vi knappast varit en så bra klass som vi är.

Vi har även mycket praktisk tid.Vi har varit ute på praktik i tre veckor redan, och till våren ska vi ut i tre veckor till. Och ja, det är mest skola och förskola (dagis) man ska fokusera på. Men man kan även praktisera på fritidsgårdar, en klasskamrat var i simhallen, en annan i kyrkan. Och i tvåan-trean, jag ska inte säga något exakt, men då kan man även besöka ålderdomshem. Det är alltså väldigt brett. Det beror även på vilken kurs vi håller på med.

Som jag skrivit nu dom senaste dagarna gör vi ett projektarbete med BF09, alltså tvåorna. På så sätt har vi kommit närmre dom andra i BF-programmet. Jag kan med gott samvete säga att vi är ett av de bästa programmen inom just sammanhållningen. Sen är det klart att vi inte är perfekta, men vilka är det?

Jag kunde ha skrivit upp alla kurser vi ägnar oss åt och alla saker som gör Barn-och Fritid till något mer än "barnprogram", men jag överlåter det åt er, att tänka lite längre.

Kan skriva mer specifikt vid ett annat tillfälle. Hoppas jag förmedlat att vi inte är några jävla bajsbytare!!
Vi är fucking BF10, bästa klassen ever, ingen idé att motargumentera.


Fetismat

Efter en dag med 3.5timmars projektarbete om fisk/fiskpinnar, samt en iskall promenad hem, tyckte jag att jag förtjänade god mat. Så smsade och frågade mamma om vi inte kunde äta snabbmat idag. Och det blev de, McDonalds! Har nu tryckt i mig de två hamburgarna och stripesen. Gott ! Man önskar ju dock att maten kunde fastna liiiiite iaf. Så kroppen inte består till 50% av ben och 50% av skin.

Men man kan ju inte få allt här i världen.


Maria Vern

Nu anländer jag till tv:n. Eller rättare sagt,läxorna. Sen tv:n. För klockan nio kommer Maria Vern. Och det är ju så grymt?! Okej, detta är mitt tredje inlägg nu, lite väl mycket. Ha en bra kväll!

Min chokladkalender
 
Och idag fick jag, Nalle Puh!

Novemberbomb

Nu kommer bilder. Dom kommer inte i datumsföljd utan lite hur som. Men vi börjar väl med:

@Skolan. Namnen kan vi förhoppningsvis redan?








@ Alexandras place





Det fanns inte så många fler klara bilder. Tänka sig att jag inte kan hålla kameran stilla, illa! Men detta duger väl?

Jag är en soldat för dig

Nu har det varit 2 bloggfria dagar, inget avsiktligt alls. Men har inte varit hemma så har inte haft tillgång till en dator,hehe. Idag är det första december, och då får man öppna första luckan i chokladkalendern. Ja! Jag har fortfarande det. Haha. Och inte nog med det så har vi, min kära familj, fått tummen ur röven och pyntat med adventsljusstakar. Sisådär 3 dagar försent. Men bättre sent än aldrig?

Tänkte lite senare slänga upp en bildbomb, har ju varit dåligt med bilder på sistone så. På tal om annat, rubriken har inget med texten att göra. Men jag kommer inte på något roligt, och passande. Ska kolla igenom bilderna jag lagt in på datan nu, sen blire lite klädtittande. Därefter lovar jag massa bilder!

Kyssar


RSS 2.0